Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صراط نیوز»
2024-05-04@16:48:00 GMT

فروش کدملی برای دریافت دلار اوج گرفت!

تاریخ انتشار: ۲۴ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۶۵۱۷۴۱

صراط: با ورود مهمان ناخوانده" کرونا" به کشورمان، یکسالی می‌شود که ۸۰ درصد جامعه با مشکلات معیشتی مواجه شده اند. در حدی که بسیاری از مردم قادر به برطرف کردن نیاز‌های اولیه خود نیستند. در این میان قیمت دلار، مسکن و طلا روز به روز در حال افزایش است و فعلا سدی هم جلودار آن‌ها نیست.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، کار به جایی رسیده که کمک‌های دولتمردان به مردم هم آنقدری نیست که به چشم آید، از این رو مردم سعی می‌کنند به هر طریقی شده دردی از زندگی خود را دوا کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طی این یکسالی که دلار در حال صعود بود، بانک مرکزی برای جلوگیری از رانت و جمع کردن بازار غیر رسمی فروش ۲۲۰۰ دلار توسط صرافی‌ها (ظرفیت ارزی سالانه‌ای که برای هر نفر در نظر گرفته شده) را با کارت ملی را ممنوع کرد.

اما؛ حدود یک ماه از آزاد شدن خرید ۲۲۰۰ دلار با کارت ملی توسط افراد عامه می‌گذرد؛ یعنی هر فرد می‌تواند به صرافی‌های معتبر مراجعه کرده و ۲۲۰۰ دلار با نرخ ۳۰ هزار تومان دریافت کند.

از این رو حدود یک هفته است، تعداد مردمی که به صرافی‌های جهت خرید ۲۲۰۰ دلار با کارت ملی مراجعه می‌کنند در حال افزایش است. این افزایش جمعیت در حدی است که اگر از کنار صرافی‌ها رد شوید، متوجه حضور جمعیت در درب ورودی صرافی‌ها می‌شوید. همین امر موجب افزایش قیمت دلار می‌شود. می‌گویید چگونه؟

این افراد ۲۲۰۰ دلار با کارت ملی خود از صرافی‌ها با نرخ (۳۰ هزار تومان) خریداری می‌کنند و در نهایت با مراجعه به بازار‌های غیر رسمی و دلالان، دلار‌های خود را با نرخ ۳۲ تا ۳۳ هزار تومان میفروشند.

حال تصور کنید زمانی که هر فرد بتواند ۲۲۰۰ دلار دریافت کند، برای خرید به صرافی‌ها هجوم می‌آورند، تقاضا افزایش پیدا می‌کند. قیمت دلار به مراتب بالا می‌رود. وقتی صف‌های طولانی برای خرید دلار موجب قیمت ارز می‌شود!

تصور کنید هر فرد برای خرید ۲۲۰۰ دلار با نرخ ۳۱ هزار تومان باید ۶۸ میلیون و ۲۰۰ هزا تومان به صرافی بپردازد. دلار خود را دریافت می‌کند و در بازار غیر رسمی به دلال ۳۳ هزار تومان می‌فروشد. در نتیجه می‌تواند این ۲۲۰۰ دلار را قیمت ۷۲ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان بفروشد و در یک روز حدود ۴ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان سود کند. این امر در زمانی که مردم محتاج نان شب خود هستند.

این وضعیت مردم عادی در جامعه بود، اما برخی از افراد (دلال) هم زرنگ‌تر از این حرفا هستند؛ به این صورت که کارت ملی ساده لوحانی را اخذ کرده و ارز ۲۲۰۰ تومانی دریافت کرده و در بازار غیر رسمی می‌فروشند. با این تفاوت که مردم عادی در سال یک بار می‌توانند ۴ میلیون سود کنند، اما دلالان شاید روزی ۴ میلیون سود!

منبع: صراط نیوز

کلیدواژه: کد ملی ارز بانک مرکزی نوسانات قیمت صراط ۲۲۰۰ دلار کارت ملی هزار تومان صرافی ها غیر رسمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.seratnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صراط نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۵۱۷۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار نسبت به کلاهبرداری از مردم در پوشش خرید و فروش عتیقه

به گزارش صدای ایران از ایسنا،وحید سلطانی، با اشاره به کلاهبرداری در حوزه فروش اشیاءتاریخی گفت: یکی از مواردی که چندین سال است شاهد وقوع آن هستیم، کلاهبرداری در پوشش فروش سکه‌های تاریخی یا اجناس و اشیای قدیمی است، شیوه‌ای که اگر روزگاری با ترفند پیامک و ... انجام می‌شد امروزه با پیچیده‌تر شدن روابط و تحولات اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی، مصادیق آن نیز پیچیده‌تر از قبل شده است.

وی ادامه داد: در حوزه میراث فرهنگی، مصادیق مجرمانه از قبیل خرید و فروش اموال تاریخی ـ فرهنگی که در اصطلاح عامیانه به آن عتیقه‌جات، دفینه یا اموال زیر خاکی می‌گویند نیز وارد حیطه‌های کلاهبرداری یا به کارگیری شیوه‌های متقلبانه از طریق جعل و اسناد جعلی شده است. تجربیات روان‌شناسی نشانگر آن است که متقلبان بدل انداز، کلاهبرداران و جاعلان اموال تاریخی ـ فرهنگی، بهره هوشی بالاتر از قربانیان خود را داشته و از این طریق توانسته‌اند با توسل به شیوه‌های متقلبانه و طمع خریداران، آنان را به دام خود جلب و با طعمه‌گذاری از این افراد کلاهبرداری کنند.

سلطانی با بیان اینکه قانون‌گذار در بخش تعزیرات قانون مجازات اسلامی از ماده ۵۵۸ تا ۵۶۹ (فصل نهم ـ تخریب اموال تاریخی، فرهنگی) به جرم انگاری و مجازات رفتار‌های مجرمانه مرتبط با میراث فرهنگی پرداخته است، گفت: نگاهی به آمار یگان زحمت‌کش حفاظت میراث فرهنگی، حکایت از آن دارد که تنها در سال ۱۴۰۲ و استان اصفهان، از میان اموال تاریخی ـ فرهنگی کشف شده، فقط یک ششم آن اصالت داشت و مابقی تقلبی بودند. لازم به ذکر است همین روند را در استان‌های درگیر با موضوع حفاری غیرقانونی مانند استان‌های مازندران، آذربایجان شرقی، خراسان رضوی و گیلان و ... را نیز با فراوانی کمتر شاهد هستیم.

این جرم شناس با تاکید بر اینکه عمده اشیاء تاریخی که به فروش می‌رسد جعلی و در واقع دامی برای کلاهبرداری از مردم است، گفت: متأسفانه سقوط برخی از ارزش‌ها و ترویج روحیه یک شبه پولدار شدن، سبب شده تا تعداد قابل توجهی از مردم به سمت چنین معاملاتی گرایش پیدا کنند. از طرفی دیگر نیز گستردگی پهنه میراث فرهنگی و تمدن کشور در کویرها، کوه‌ها و نقاط دور از دسترس و همچنین کمبود بودجه و نیروی انسانی آموزش به این معضل نیز دامن زده است.

وی ادامه داد: آگاهی مردم نسبت به شیوه‌های کلاهبرداران که در بستر‌های فضای مجازی نیز متأسفانه شاهد آن هستیم، توجه به هشدار‌ها و آموزش‌های مسئولین امر به جهت پیشگیری از قربانی شدن در برابر این نوع جرایم، در ناکام گذاشتن مجرمان بسیار تأثیرگذار است.

سلطانی درباره اینکه افراد در صورت مواجهه با کلاهبرداران چه باید انجام دهند، گفت: برخی زمانی که مورد کلاهبرداری قرار می‌گیرند به سبب آنکه خود مرتکب اقدامی غیرقانونی شده‌اند، از طرح شکایت واهمه دارد. اما توصیه من این است که در صورت مالباختگی، حتماً موضوع را به ادارات کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان‌ها اطلاع دهند شود تا یگان حفاظت پیگیری‌های لازم را برای شناسایی، تعقیب، دستگیری و استرداد وجوه با هماهنگی مقام قضایی انجام دهد.

دیگر خبرها

  • کاهش فروش آیفون در چین و افت درآمد سالانه اپل
  • درآمد ترکمنستان از فروش گاز به چین از روسیه بیشتر شد
  • هشدار نسبت به کلاهبرداری از مردم در پوشش خرید و فروش عتیقه
  • کاهش فروش آیفون در چین همزمان با شدیدترین افت درآمد سالانه اپل
  • تولید لاستیک افزایش یافت/ فروش سایزهای بالای ۱۵ زیر قیمت مصوب
  • خرید بلیط اتوبوس از این به بعد با کدملی امکان پذیر است!
  • شمار دانشجویان بازداشتی در آمریکا به 2200 نفر رسید
  • اهدای اسناد مالکیت منازل و اراضی مردم قشم بعد از 50 سال
  • کلاهبرداری تتر چیست و چطور آن را تشخیص دهیم
  • ۴۰۰ سال پیش شغل اصلی مردم دربند خرید و فروش برده بود!